سهم آسیا از بازار گردشگری سلامت جهان به حدود ۵۰ درصد رسید؛ جهان در حال حرکت به سمت صنعتیشدن و ارزشگذاری مجدد بر روی تعاریف زیستی است. در این بین، صنایع نوظهور، به ناچار، خود را با تعاریف تازه وفق میدهند. صنعت گردشگری سلامت یا توریسم درمانی یکی از صنایع نوظهور است که در دهههای اخیر، به دلیل افزایش جمعیت و افزایش دغدغههای بهداشتی و درمانی پس از همهگیری کرونا، رشد چشمگیری داشته است.
آسیا؛ غول بازار گردشگری سلامت
بر اساس گزارش «گلوبال دیتا»، درآمد جهانی صنعت گردشگری سلامت در سال ۲۰۲۳ به حدود ۱۱۵.۶ میلیارد دلار رسید. سهم آسیا از این درآمد، بیش از ۴۶ میلیارد دلار، یعنی تقریبا نیمی از مجموع درآمد بینالمللی است. این آمار، نشانگر اهمیت منطقه آسیا در توسعه گردشگری سلامت و تندرستی است.
جمعیت آسیا تا پایان سال ۲۰۳۰ به حدود ۶۷ درصد از جمعیت کره زمین خواهد رسید. افزایش جمعیت در این قاره، تقاضا برای خدمات درمانی را افزایش داده وهمین باعث شده تا نظامهای درمانی و خدمات پزشکی در این منطقه، خود را به بهروزترین و پیشرفتهترین نمونهها در دنیا تبدیل کند. همین، سبب شده تا تعداد قابل توجهی از کشورهای آسیا، میزبان گردشگران سلامت از سراسر دنیا باشند.
در سال ۲۰۲۳، چین، هند و کره جنوبی به ترتیب با ۲۰، ۱۲.۳ و ۶.۲ میلیارد دلار، از پردرآمدترین کشورهای آسیایی از محل گردشگری سلامت وتوریسم درمانی بودهاند. سازمان جهانی گردشگری پیشبینی کرده که تا پایان دهه جاری، مجموع درآمد این سه کشور آسیایی از گردشگری سلامت به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
۵ مقصد برتر گردشگری سلامت در آسیا
چنان که گفته شد، چین، هند و کره جنوبی به دلیل دارا بودن امکانات درمانی پیشرفته، پزشکان متخصص، بیمارستانهای مدرن، جاذبههای گردشگری متنوع و هزینههای درمانی پایین، در صدر جذب گردشگران سلامت آسیا قرار دارند.
در این بین اما چشمانداز بازار گردشگری پزشکی و سلامت در کشورهایی مثل تایلند، سنگاپور، مالزی، عمان و ایران نیز روشن است. شهریورماه سال جاری، «مهدی کریمی»، رییس شورای سیاستگذاری مرکز توسعه سلامت کشورهای اسلامی از برگزاری همایش بین المللی فعالان گردشگری سلامت ایران با حضور صد مرکز درمانی و حوزه سلامت در عمان خبر داد.
برای مثال، طبق آخرین آماری که مربوط به پیش از همهگیری کرونا درایران است، تعداد گردشگرانی که به مقاصد پزشکی و درمانی به ایران سفر کردند در سال ۲۰۱۹، حدود ۸۰۰هزار نفر بوده است. جذب گردشگران سلامت در ایران اما به دلیل کمبود تختهای بیمارستانی و نبود زیرساختهای گردشگری مناسب و کافی، کار سادهای نیست. با آغاز پروژههای ساخت و احداث شهرکهای گردشگری سلامت در ایران، احتمال درخشش ایران در صنعت گردشگری سلامت آسیا، در یک دهه آینده بسیار پررنگتر خواهد شد.
آینده گردشگری سلامت در آسیا
پیشبینی میشود که بازار گردشگری سلامت در آسیا در سالهای آینده نیز به رشد خود ادامه دهد. این رشد به دلیل عواملی مانند افزایش جمعیت، افزایش آگاهی از مزایای گردشگری سلامت توسط سردمداران هتلداری و سازندگان شهرکهای گردشگری سلامت و توسعه زیرساختهای گردشگری و درمانی در منطقه رقم خواهد خورد.
انتظار می رود بازار جهانی گردشگری پزشکی تا سال 2032 به بیش از ۳۴۶ میلیارد دلار برسد. همچنین کارشناسان پیش بینی کردهاند که قاره آسیا با تسلط بر این سیر صعودی، تا سال ، حدود2027 60 درصد از سهم بازار جهانی گردشگری سلامت را تصاحب کند و همین، شاید آسیا را در آینده به مرکز گردشگری سلامت جهان تبدیل کند.
بدون دیدگاه