پروژه شهرک سلامت قم جهشی در نظام بهداشت و درمان کشور

محمد منان رئیسی منتخب قم در مجلس دوازدهم پس از بازدید از پروژه شهرک سلامت قم:

این پروژه فراملی است | وظیفه ما حمایت از چنین پروژه‌هایی است | پروژه قم جهشی در نظام بهداشت و درمان کشور ایجاد می‌کند

بیمارستان هزار تخت‌تخوابی قم روزبه‌روز به بهره‌برداری نزدیک‌تر می‌شود. تاکنون مسئولان بسیاری از این پروژه بازدید کرده‌اند. در آخرین بازدید نیز منتخبان مجلس دوازدهم استان قم و سیدمحمود نبویان نماینده فعلی و منتخب مجلس دوازدهم در جریان آخرین وضعیت پروژه قرار گرفتند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» محمد منان رئیسی منتخب مجلس دوازدهم پس از بازدید از بخش‌هایی از بیمارستان گفت: «این پروژه جزء پروژه‌های ویژه نه فقط استان قم بلکه کل کشور محسوب می‌شود. انشاالله وقتی پروژه به بهره‌برداری برسد بزرگ‌ترین مجموعه بیمارستانی کشور خواهد بود. بیمارستان هزار تخت‌خوابی در ایران بی‌سابقه است و امکانات و مقیاس پروژه آن را بسیار خاص و ویژه می‌کند.»

پروژه شهرک سلامت قم فراملی است

رئیسی در ادامه با اشاره به اینکه این پروژه ظرفیت فراملی دارد، افزود: «در واقع این پروژه با مقیاس و متراژی که دارد فرااستانی محسوب می‌شود و حتی می‌تواند فراملی باشد. به این معنا که داوطلبانی از دیگر کشورها داشته باشد و به شکل توریستی نیز عمل کند. تمهیداتی هم برای این منظور در پروژه پیش‌بینی شده است.» رئیسی افزود: «این پروژه صرفا بیمارستان نیست، بلکه یک شهرک است و هتل، مرکز خرید، دانشگاه و دیگر امکانات برای این پیش‌بینی شده است.»

رئیسی تاکید کرد: «انشاالله اگر موانع کوچکی که وجود دارد رفع شود، جهش قابل توجهی در مجموعه بهداشت و درمان کل کشور اتفاق می‌افتد.»

منتخب قم: وظیفه ما حمایت از این پروژه‌ها است

این منتخب مجلس دوازدهم در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان از چنین پروژه‌‌هایی حمایت کرد اضافه کرد: «چنین پروژه‌ای حتما به نظام سلامت کشور کمک می‌کند. البته من نگاه تمدنی دارم و بیشتر مشتاق هستم تا در کنار چنین پروژه‌هایی که تمرکز آن درمان است، مسائل مرتبط با پیشگیری و اصلاح سبک زندگی مردم را نیز دنبال کنیم. یکی از کارهای اصلی مجلس ریل‌گذاری برای اصلاح سبک زندگی مردم است. گرچه بخاطر طب مدرن توفیقات زیادی داشتیم اما این سبک زندگی ‌کلان‌شهرنشینی معضلاتی هم به وجود آورده است. آمار بالای بیماری‌های قلبی، فشارخون، دیابت و … نتیجه این نوع سبک زندگی است و به همین دلیل باید تلاش‌های مبنی اصلاح سبک زندگی هم صورت بگیرد تا انشالله این بیمارستان‌ها ورودی نداشته باشد. اما در هر صورت با توجه به وضعیت فعلی کشور چنین پروژه‌‌هایی لازم است و وظیفه ما هم این است که از آن‌ها حمایت کنیم.»

مزایای اقشار کم‌درآمد برای استفاده از خدمات بیمارستان

نکته دیگری که در پروژه بیمارستان هزار تخت‌خوابی وجود دارد چگونگی دسترسی اقشار مختلف به خدمات آن است. رئیسی در پاسخ به این سوال که برای استفاده اقشار کم‌درآمد از امکانات مجموعه چه برنامه‌ای دارید، گفت: «در صحبتی که با سرمایه‌گذار داشتم اینطور برنامه‌ریزی شده که ۶۰ درصد خدمات مجموعه برای اقشار ضعیف‌تر باشد و ۴۰ درصد آن برای دهک‌های ثروتمندتر جامعه است. باید راه‌هایی پیش‌بینی شود که تفاوت‌هایی در تعرفه‌های خدمات برای ۶۰ درصد ضعیف‌تر وجود داشته باشد. دولت نیز می‌تواند با دادن سوبسید (یارانه) مشارکت کند تا مردم بتوانند با هزینه کمتری از خدمات درمانی بهره‌مند شوند.»

اصلاح بودجه‌ریزی و ضرورت حمایت از حوزه بهداشت و درمان

باوجود اینکه پروژه بیمارستان قم روی ریل پیشرفت قرار دارد اما پروژه‌های نیمه‌تمامی نیز در حوزه بهداشت و درمان کشور وجود دارند. رئیسی درباره برنامه‌های برای حمایت از این پروژه‌های نیمه‌تمام ادامه داد: «باید توجه کرد که سهم نظام سلامت ما از تولید ناخالص ملی نسبت به استاندارد بین‌المللی پایین‌تر است. این سهم در دوره‌ای به ۱۲ درصد رسید اما طبق آخرین آمار حدود ۷ تا ۸ درصد از تولید ناخالص ملی به حوزه بهداشت و درمان اختصاص می‌یابد. این موضوع باید در نظام بودجه‌ریزی کشور برای سال بعد اصلاح شود.»

رئیسی افزود: «به طور کلی دو حوزه در کشور مغفول واقع شده که یکی حوزه بهداشت و درمان و دیگری آموزش و پرورش است. البته حوزه بهداشت و درمان باید از منظر پیشگیری و اصلاح سبک زندگی مدنظر قرار گیرد و بخش قابل توجه بودجه صرف این حوزه شود. چراکه اگر از مبداء‌ جلوی مشکلات گرفته نشود، هرقدر هم پزشک، تخت و بیمارستان اضافه کنیم باز هم تقاضا وجود دارد.»

این منتخب مجلس دوازدهم اضافه کرد: «از سوی دیگر حوزه آموزش و پرورش نیز مشکلاتی دارد و بودجه‌ای که صرف آن می‌شود باید مثل حوزه بهداشت و درمان روی آن تجدیدنظر و اصلاحاتی صورت گیرد. ما هم به اندازه سهم خود یعنی یک-دویست‌ونودم در مجلس، تلاش می‌کنیم که اصلاح در این حوزه‌ها انجام شود.»

می‌توانید ویدئوی این مصاحبه را در ادامه ببینید:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *